vrabotuvanje

Економија

МТСП: Паричен надоместок за прекин на работен однос согласно работниот стаж, преку Агенцијата за вработување

А1он
Министерството за труд и социјална политика информира дека граѓаните со прекин на работен однос, имаат право на паричен надоместок во висина од 50 отсто од
Економија

Дигитализирани услугите на Агенцијата за вработување

А1он
Петте најбарани документи од Агенцијата за вработување од денеска по електронски пат им се достапни на граѓаните. Единствено што треба да направат е да се
Економија

Оперативен план за 2020: Околу 12 илјади невработени лица ќе се вклучат во активни мерки за вработување

А1он
Средства во износ од 1,4 милијарди денари издвои државата годинава за активни мерки и програми за намалување на невработеноста. Очекувањата се со нив да бидат
Економија

ВИДЕО: Со 1,4 милијарда денари преку Оперативниот план ќе се опфатат 11.761 лице

А1он
Во Владата денеска беше презентиран Оперативниот план за активните мерки и активности за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година. Премиерот Оливер
Економија

(ВИДЕО) Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

А1он
Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на процентот на невработеност во земјава и може да се каже дека тој денеска изнесува 17,1