elem

Македонија

Николов: Ако ЕЛЕМ беше на здрави нозе ќе имавме 5-6 пати пониска производна цена на струјата

А1он
Ако ЕЛЕМ беше на здрави нозе и имавме доволно домашно производство немаше да купуваме енергија по 17 денари, за да ја продаваме 3,5 денари, туку
Македонија

Ангелевска: ЕЛЕМ отпушта вработени, а пред месеци вработуваше и уште вработува преку агенции за привремени вработувања

А1он
„Власта на Заев го доведе енергетскиот сектор до колапс. Сега својата неспособност ја покриваат не со удар по одговорните туку по вработените. Со потпис на
Македонија

ЕЛЕМ: Интервенција при самозапалување на турбинско масло во „Енергетика”, нема прекин во снабдувањето со струја и парно греење

А1он
АД Електрани на Северна Македонија соопшти дека нема прекин во снабдувањето со струја и парно греење откако при редовна процедура за чистење филтер за масло
Македонија

Ковачевски: Малото поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

А1он
Генералниот директор на АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ), Васко Ковачевски, изјави денеска дека поскапувањето на струјата, кое за него е минимално, ќе овозможи државната
Економија

Ковачески: Нивото на акумулациите расте, неточни се информациите дека нивото е под критичниот минимум

А1он
Состојбата со вода во сите акумулации е стабилна, нема проблеми во процесот на производство со електрична енергија, ниту во снабдувањето со вода за пиење ниту
Македонија

Синдикат на ЕСМ: Правата на нашите членови се загрозени од лица кои се претставуваат во име на поранешниот синдикат на ЕЛЕМ

А1он
„Синдикатот на АД ЕСМ стои во одбрана на правата на своите членови во компанијата, кои се гарантирани со законот за работни односи и со колективниот
Економија

(ВИДЕО) Ковачевски: Ситуацијата во ЕЛЕМ во 2017 подготвувана за скап увоз на струја

А1он
Раководството на АД ЕСМ, поранешна ЕЛЕМ, во јануари 2017 година, а можеби и пошироки структури на државно ниво, ја подготвиле ситуацијата во енергетската компанија за
Економија

ЕСМ ќе инвестира три милиони евра во хидроелектраната „Вруток“

А1он
Со три милиони евра инвестиција ќе се санираат водостанските шахти во хидроелекетраната Вруток, најави генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски при денешната посета на
Македонија

ЕСМ потрoши 4300 евра за пет мобилни телефони за вработени

А1он
Електрани на Северна Македонија им купи најнови модели на мобилни телефонски апарати на вработени во РЕК Битола. На електронскиот систем за јавни набавки објавен е