ЕСМ потрoши 4300 евра за пет мобилни телефони за вработени

Од:

Електрани на Северна Македонија им купи најнови модели на мобилни телефонски апарати на вработени во РЕК Битола. На електронскиот систем за јавни набавки објавен е договор меѓу ЕСМ и фирмата „Марк ИТ ДООЕЛ“, во кој пишува дека енергетската компанија купила пет „Самсунг галакси с10+“ мобилни телефони во вкупна вредност со ДДВ од 269.040 денари или приближно 4300 евра.

Местото на испорака на телефоните е дирекцијата на ЕСМ во Скопје. Носителот на набавката треба да обезбеди и гаранција од 2 години за секој од апаратите. Фирмата „Марк ИТ ДООЕЛ“ победила на е-аукцијата бидејќи понудила најниска цена. ЕСМ проектирало 5000 евра за петте телефони, а потрошиле 700 помалку.

Договорот меѓу ЕСМ и фирмата Мар кит ДООЕЛ Скопје

Телефоните се со широк дисплеј, осумјадрени процесори, висока резолуција на сликата и квалитетни камери.

Договорот е потпишан од генералниот директор на ЕСМ, Драган Миновски и од генералниот директор на фирмата, Бојан Димитровски.

Би можело да ве интересира

Краткотрајно исклучување на Блок 3 во РЕК Битола

Ана Ололовска

АД ЕСМ ќе постапи согласно насоките на Антикорупциска

Ана Ололовска

Миновски: Ќе одговарам ако има нерегуларности при вработувањето на Стојчевски

Кристијан Ландов

ВИДЕО: За директорот на ЕЛЕМ систематизацијата е интерен документ, но според законот мора да е јавно објавен

Кристијан Ландов

ЕЛЕМ ги крие документите кои треба да докажат дали огласот за синот на Стојчевска е наместен

Кристијан Ландов

Синот на Мира Стојчевска ќе треба да си поднесе оставка, ЕЛЕМ се правда дека го избрале оти е млад

Ана Ололовска