Македонија

Маж спасен на Клиниката за кардиологија, извршено стентирање на трауматска трансекција на торакална аорта

А1он
Маж на возраст од 42 години е спасен од сигурна смрт, откако на Клиниката за кардиологија му било извршено стентирање на трауматска трансекција на торакална
Македонија

Вечерва инспекторите влегуваат во „Градиште“, ќе казнуваат за хаосот од претходните денови

А1он
На трите плажи „Градиште“ не се почитувала дистанцата од два метри како мерка за заштита од коронавирусот, но пазарните инспектори немаат казнето ниту една од
Македонија

Филипче за журките: Младите мора да ги почитуваат мерките, инспекторите да ги санкционираат организаторите

А1он
Министерот за здравсто, Венко Филипче,  бара институциите да спроведат истраги за журките во повеќе градови, кои се спротивни на мерките за заштита од коронавирусот. Тој