dksk

Македонија

ДКСК отвора предмет за владината кризна помош за невладините

А1он
Државната комисија за спречување на корупцијата на денешната седница одлучи да отвори предмет за владината парична помош на здруженијата и фондациите, исплатена како дел од
Македонија

ДКСК ќе расправа по приговор поднесен од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Обнова за Македонија“

А1он
Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска ќе ја одржи 34. седница на чиј дневен ред е постапувањето по приговори доставени од учесници во изборната
Македонија

ДКСК се изјасни за ненадалежна по пријавата од Чулев, отфрли и приговор од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата

А1он
Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) на денешната јавна седница ги отфрли наводите од приговорот и го затвори предметот доставен од ВМРО – ДПМНЕ
Македонија

ДКСК отфрли два, прифати еден приговор поднесени од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција „Обнова за Македонија”

А1он
Државната комисија за спречување на корупција на денешната 32 седница разгледа три приговори, сите поднесени од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција „Обнова за Македонија”, по што одлучи
Македонија

ДСКС ќе одлучува за неколку приговори доставени од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата

А1он
Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска ќе ја одржи 32. седница на која ќе разгледа неколку приговори поднесени од ВМРО-ДПМНЕ. Комисијата, како што
Македонија

ДКСК: Државните активности да се не мешаат со партиските во изборниот период

А1он
По повод започнувањето на изборната кампања, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) повторно им укажува на министерствата, единиците на локалната самоуправа, фондовите, агенциите, дирекциите,
Македонија

Четворица вработени во Антикорупциската комисија позитивни на коронавирусот

Мери Јордановска
Четворица вработени во Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) се позитивни на коронавирусот. Станува збор за вработените во службите на комисијата, а позитивен на
Македонија

Антикорупциска објави повик за пријавување набљудувачи на изборната кампања за изборите

А1он
Државната комисија за спречување на корупцијата врз основа на Законот за спречување корупција и судир на интереси, објави повик за пријавување набљудувачи на изборната кампања
Економија

Ангеловска: Се почитува мислењето на Антикорупциска по однос на мерките за поддршка за компаниите

А1он
Мислењето на Антикорупциската комисија се почитува како независно тело со цел транспарентно да ги следи сите процеси и доколку ценат или сметаат дека треба какви
Македонија

Реакција од Централен регистар на изјавата на Нури Бајрами од ДКСК

А1он
По однос на денешната изјавата на Нури Бајрами од ДКСК поврзана со незаконитости и злоупотреба на финансиски средства на ИВЗ, меѓу другото беше наведено недоставување