ijz

Македонија

Лабораторијата за вирусологија при ИЈЗ меѓународно оценета со максимален успех на надворешниот тест на компетентност за детекција на Ковид-19

А1он
Лабораторијата за вирусологија при Институтот за јавно здравје (ИЗЈ) го помина со максимален успех надворешниот тест на компетентност за детекција на SARS-CoV-2, спроведен од Европскиот
Македонија

Извештај на ИЈЗ: Намален е бројот на новозаразени и починати, зголемен бројот на оздравени од Ковид-19

А1он
Институтот за јавно здравје денеска го објави неделниот извештај за периодот од 20 до 26 јули во кој се евидентира намалување на бројот на новозаболени
Македонија

Центрите и Институтот за јавно здравје ќе добијат повеќе пари

А1он
На денешната владина седница е усвоена Програмата за изменување и дополнување на Националната годишна програма за јавно здравје во Македонија за 2020 година, со повисоки
Македонија

ИЈЗ: Ниту еден од вработените не е позитивен на Ковид-19

А1он
Во Институтот за јавно здравје ниту еден од вработените не е позитивен на Ковид 19, информираат од институцијата. „Епидемиолошките екипи и натаму ја извршуваат својата
Македонија

Филипче: ИЈЗ спроведува прашалник – Увид во однесувањето за КОВИД-19

А1он
Институтот за јавно здравје спроведува Анкетен прашалник: Увид во однесувањето за КОВИД-19, со цел да се подобрат дејствијата преземени како одговор на пандемијата на коронавирусот,
Македонија

Османи: СЕП ќе му помогне на Институтот за јавно здравје да го зголеми капацитетот за тестриање за Ковид-19

А1он
Нашиот став останува дека Комисијата за заразни болести треба да каже дали изборниот процес го загрозува или може евентуално да го загрози индивидуалното или колективното
Македонија

ИЈЗ е единствена референтна лабораторија за тестирања од Ковид-19, досега се направени 258 тестирања

А1он
Институтот за јавно здравје како единствена референтна лабораторија во државата со сите расположливи капацитети успешно се справува со состојбата. Во таа насока се координирани сите