dksk

Македонија

ДСКС ќе одлучува за неколку приговори доставени од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата

А1он
Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска ќе ја одржи 32. седница на која ќе разгледа неколку приговори поднесени од ВМРО-ДПМНЕ. Комисијата, како што
Македонија

ДКСК: Државните активности да се не мешаат со партиските во изборниот период

А1он
По повод започнувањето на изборната кампања, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) повторно им укажува на министерствата, единиците на локалната самоуправа, фондовите, агенциите, дирекциите,
Македонија

Четворица вработени во Антикорупциската комисија позитивни на коронавирусот

Мери Јордановска
Четворица вработени во Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) се позитивни на коронавирусот. Станува збор за вработените во службите на комисијата, а позитивен на
Македонија

Антикорупциска објави повик за пријавување набљудувачи на изборната кампања за изборите

А1он
Државната комисија за спречување на корупцијата врз основа на Законот за спречување корупција и судир на интереси, објави повик за пријавување набљудувачи на изборната кампања
Економија

Ангеловска: Се почитува мислењето на Антикорупциска по однос на мерките за поддршка за компаниите

А1он
Мислењето на Антикорупциската комисија се почитува како независно тело со цел транспарентно да ги следи сите процеси и доколку ценат или сметаат дека треба какви
Македонија

Реакција од Централен регистар на изјавата на Нури Бајрами од ДКСК

А1он
По однос на денешната изјавата на Нури Бајрами од ДКСК поврзана со незаконитости и злоупотреба на финансиски средства на ИВЗ, меѓу другото беше наведено недоставување
Македонија

ДКСК: ИВЗ пет години не доставила извештај за работењето до Централен регистар

А1он
Последните пет години Исламската верска заедница не доставила основен извештај и годишна сметка до Централниот регистар. Поради непреземање на мерки од страна на Централниот регистар,
Македонија

ДКСК отворила предмет за првиот сет економски мерки, ќе проверува кои фирми добиле, а кои биле одбиени и зошто

А1он
Државната комисија за спречување на корупција отворила предмет за првиот сет економски мерки и побарала од Владата документи и податоци за тоа кој добил, а
Македонија

ДКСК: Издадени дозволи по итна постапка за 14 средства за дезинфекција, со обврска да се регистрираат по крајот на вонредната состојба

А1он
Министерството за здравство, сектор хемикалии во услови на пандемија дозволите употреба на средства за дезинфекција ги дава по брза постапка во рок од два дена,
Македонија

Ивановска: Неопходно е зајакнување на капацитетите и ресурсите на ДКСК

А1он
Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) изминатата година и покрај низа предизвици и проблеми со кои се соочи во остварување на надлежноста, а што