sdsm

Македонија

СДСМ: Дополнителни 1.100 стечајци ќе добиваат месечен надомест од над 9.200 денари

А1он
Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ во континуитет покажува што значи вистинска грижа за граѓаните.Помош и поддршка за ранливите категории останува наш врвен приоритет од кој
Економија

(ВИДЕО) Тасевска: Дополнителни 1.100 стечајци ќе добиваат месечен надомест од над 9.200 денари

А1он
„Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ постојано покажува што значи вистинска грижа за граѓаните. Помош и поддршка за ранливите категории е наш приоритет од кој не
Македонија

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

А1он
„ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ треба да се разбуди од сонот, сега е 2021 година, а не 2017 година, лагата по втор пат нема да им помине

А1он
„Заев и СДСМ одат со старите и истрошени кадри на локални избори. СДСМ не нудат ништо ново, туку ги предлагаат истите луѓе кои немаат ниту
Македонија

СДСМ: Обезбедуваме целосна инклузија на децата со попреченост, вработување на 500 образовни асистенти

А1он
„Обезбедуваме целосна инклузија на децата со попреченост во редовна настава, градиме фер и правично општество со високо развиена свест за почитување и прифаќање на различностите.
Македонија

(ВИДЕО) Лазаревска: Обезбедуваме вклученост на децата со попреченост во редовната настава со вработување на 500 образовни асистенти

А1он
„СДСМ гради фер и правично општество со високо развиена свест за почитување и прифаќање на различностите, обезбедуваме вклученост на децата со попреченост во редовната настава.
Економија

СДСМ: Инвестициите во инфраструктурата продолжуваат со засилена динамика, градиме патишта за побезбеден и побрз сообраќај

А1он
„СДСМ останува силно посветена на спроведување на капитални инфраструктурни проекти кои го подобруваат квалитетот на животот на граѓаните. Низ целата држава се инвестира во развој
Економија

(ВИДЕО) Чаракчиев: Силно инвестираме во инфраструктурата, се гради низ целата држава

А1он
„СДСМ е силно посветен на реализација на капитални инфраструктурни проекти кои го унапредуваат квалитетот на животот на граѓаните. Како никогаш досега се инвестира во развој
Македонија

СДСМ: Конкретните мерки за заштита на светското наследство на Охридскиот Регион се препознаени и уважени од УНЕСКО

А1он
„Заложбите на парламентарното мнозинство, на Владата, на единиците на локалната самоуправа и на надлежните институции за заштита на светското наследство на Охридскиот регион се објективно