elektrani

Економија

ЕСМ нема да се продава додека ДУИ е на власт, вели Бектеши за спојувањето на ТЕЦ Неготино и АД Електрани

Орце Костов
Тоа што ТЕЦ „Неготино“ стана дел од државната компанија ЕСМ, односно двете друштва се споија, а имотот стана сопственост на АД Електрани, не значи дека
Економија

Ковачевски: ЕСМ сака да инвестира во енергија, не се прифатливи опциите и понтаму да менаџираме со Попова Шапка

А1он
Двете можности, Попова Шапка целосно или со приватен партнер да се раководи од страна на Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) не се прифатливи за компанијата,
Економија

ТЕ Битола 1 повторно во функција, се подобрува и здравствената состојба на повредениот работник

А1он
Термоблокот „Битола 1“, кој како последица на запалувањето на дел од каблите беше исклучен, по извршената интервенција од страна на стручните служби во РЕК Битола