vlada

Македонија

На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

А1он
Владата на Република Македонија, на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и
Македонија

Владата ја усвои информацијата за дигитално поврзување на Западен Балкан

А1он
Владата на Република Северна Македонија на денешната 110-та седница, одржана преку видео конференциска врска, ја разгледа и усвои Информацијата за извршени преговори за слободен проток
Македонија

Ќе се бараат средства за пошумување на опожарените површини и набавка на возила за справување со пожари

А1он
Владата на денешната 109-та редовна седница ја разгледа и усвои Информацијата за состојбата со шумските пожари на територијата на Македонија, со пресек од 2019 до
Македонија

Николовски: Владата ги усвои измените на шестте клучни закони за спроведување на процесот на дигитализација

А1он
На денешната седница Владата ги усвои измените на следниве закони: Законот за личната карта, Законот за матичен број, Законот за државјанство на РСМ, Законот за
Македонија

Попишани се 1.768.710 граѓани, оние кои не оствариле контакт со попишувачите да се јават во пунктовите за попишување во општините

А1он
Портпаролите на Владата на Република Северна Македонија, Душко Арсовски и Муамед Хоџа, на денешната редовна прес-конференција информираа за заклучоците и одлуките донесени на последната 108
Македонија

Ќе се воспостави мерит процедура за селекција и назначување членови на управни и надзорни одбори

А1он
Владата денеска го утврди текстот на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за установите, кој се сообразува со Планот за борба против корупцијата и
Македонија

САД ја зголемија вредноста на грантот за партнерство со Македонија од 8,2 милиони на 56,6 милиони долари

А1он
Владата на Република Северна Македонија на денешната 108.седница ја разгледа и усвои информацијата за потребата од склучување на нов усогласен текст на Амандманот бр.1 на
Македонија

Започна постапката за бесплатен државен WiFi на отворени јавни површини

А1он
Владата ја разгледа и усвои Информацијата за обезбедување бесплатен државен WiFi на отворени јавни површини, како дел од Програмата за работа на Владата. „За реализација
Македонија

Влада: Пописот трае до 30 септември и никој нема да биде пропуштен или изоставен од овој процес

А1он
„Влегуваме во последната фаза од пописните активности на терен во која се привршуваат сите активности, што се спроведуваа во последните 20 дена. Апелираме до граѓаните
Македонија

Димитров: Односот со Бугарија се измести откако таа го прекрши Договорот за добрососедство

А1он
Односот со Бугарија се измести отако таа го прекрши членот 2 од Договорот за добрососедство, којшто зборува дека Софија ќе ни помага на европскиот пат,