zemjodelci

Свет

Украинските земјоделци ќе ја намалат зимската сеидба за 30 отсто

А1он
Украинските земјоделци најверојатно ќе ја намалат зимската сеидба за 30 отсто поради зголемените цени на семињата и горивото, во комбинација со ниските продажни цени на
Економија

(ВИДЕО) Георгиевски: СДСМ се грижи за земјоделците, две нови мерки за помош на лозарите

А1он
И во време на светска економска криза, Владата предводена од СДСМ и надлежното министерство продолжуваат со вистинска поддршка за сите земјоделци. Донесени се две дополнителни
Македонија

ВИДЕО: Место илјадници евра, од септември 0 денари ќе биде трошокот на земјоделците за подготовка на бизнис-планови

Скапите консултантски услуги што ги плаќаат земјоделците  од септември ќе се сведат на нула денари. За подготовка на бизнис-план и апликација за разни фондови, младите
Економија

СДСМ: Интервентниот фонд го зголемивме на 400 милиони денари, за зголемено земјоделско производство

А1он
Земјоделскиот сектор е најголем приоритет на Владата предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.Во целиот овој период од почетокот на годинава, надлежните институции се ставени во
Економија

Димковски: Се проширува Интервентниот фонд за земјоделство за поголема поддршка за земјоделците

А1он
Во време на глобална криза, кога и цената и побарувачката на важни земјоделски производи е на високо ниво, Владата воведува Програма за интервентен фонд за
Економија

Николовски: Договорното производство е најдобро решение за зголемување на домашното производство на храна

А1он
Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски одржа средба со претставници на земјоделски здруженија и преработувачи на којшто се разговараше за сите аспекти
Економија

Трипуновски: Власта ги намалува субвенциите за земјоделците, во ек на криза се оставени сами на себе

А1он
Власта со новата програма за директни плаќања во земјоделството крати повеќе од 40 милиони евра , и во ек на криза земјоделците и оваа година
Економија

СДСМ: 300 милиони денари за 19.000 тутунари, грижата за земјоделците продолжува

А1он
Сакаме да ја информираме јавноста дека Владата на Република Северна Македонија преку Генералниот секретаријат започна со исплатата на финансиската поддршка за тутунарите во рамки на