subvencii

Економија

Завршува рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

А1он
Во 00:00 часот вечер завршува рокот за поднесување барања за субвенции за растително производство (поледелски и градинарски култури, лозови и овошни насади), за сточарско производство
Економија

За субвенции досега аплицирале 60.350 земјоделци, рокот завршува утре

А1он
Вкупно 60.350 земјоделци досега поднеле барања за субвенции. Рокот за аплицирање истекува утре, на 31 јули. МЗШВ апелира земјоделците да го запазат рокот за поднесување
Економија

МЗШВ: За пет дена завршува рокот за поднесување барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година

А1он
До крајот на оваа недела, односно заклучно со петок 31 јули, трае рокот за поднесување барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година.
Економија

МЗШВ: Пари за субвенции има, аплицирањето трае уште десет дена – до 31 јули

А1он
До 31 јули или уште десет дена трае рокот за поднесување барања за субвенции од Програмата за земјоделство 2020 година. Од ресорното Министерство уверуваат дека
Економија

Бабовски: До крај на јули може да се аплицира за добивање субвенции за земјоделството по Програма 2020 година

А1он
Почна аплицирањето за добивање субвенции за земјоделството, а крајниот рок за доставување на барањата е до 31- ви јули 2020 година, информираат од Агенцијата за
Македонија

Медиумите може да поднесуваат барања за субвенционирање на социјалното осигурување за вработените

А1он
Управата за јавни приходи соопшти дека согласно Уредбата со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиуми, на работодавачот
Македонија

Субвенции за скопските занаетчии од Градот, да се аплицира до 15 декември 2020

А1он
Јорганџии, опинчари, крзнари, грнчари, шапкари, ковачи, лимари, казанџии, се само некои од занаетчиите кои годинава ќе бидат финансиски поддржани од Град Скопје. Со вкупно еден
Економија

Сточарите нема да поднесуваат барања за субвенции за млеко, процедурата ќе ја спроведува Платежната агенција

А1он
Поднесувањето на барањата за субвенции за произведено и предадено кравјо, овчо и козјо млеко нема да го вршат сточарите, туку Платежната агенција податоците ќе ги