cvetan tripunovski

Економија

Трипуновски: Системите за наводнување се руинирани и неисчистени, водата и годинава ќе биде проблем за оризопроизводителите

А1он
Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство во работна посета на општина Чешиново-Облешево каде што оствари средби со земјоделците од овој регион исто така
Економија

Трипуновски: Од 2019 година до денес не е извршено порибување со Охридска пастрмка со што сериозно го загрозува рибниот фонд

А1он
Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски денес е во работна посета на Охрид каде што го оствари средби со Здружение на
Економија

Трипуновски: Заради неспособноста на власта зелката во струмичкиот регион се откупува за 15 денари

А1он
Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство денес е во работна посета на Василево каде што оствари повеќе средби со земјоделците од струмичкиот регион.
Македонија

Трипуновски: Земјоделците од Радовиш повторно ќе останат без вода за наводнување заради лошото менаџирање со браната Мантово

А1он
Се соочуваме со сериозна криза во управувањето со водните ресурси, исклучително важни за земјоделското производство. Катастрофалното менаџирање на браната Мантово од страна на АД Водостопанство
Македонија

Трипуновски: Николовски повторно лаже, донел и потпишал решение за престанок на важност на договорот

А1он
Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски преку facebook статус објави документи за кои тврди дека покажуваат дека е издадено решение за
Македонија

Ковачевски за обвинувањата од Трипуновски: Тој доаѓа од партија што смета дека вино се прави од стиропор

Орце Костов
Министерот за земјоделство Љупчо Николовски му одговори на дополнителниот заменик-министер Цветан Трипуновски, по вчерашното обвинување дека направил упад во системот со програмите и ги поделил
Економија

Трипуновски: Се поделиле 2,5 милиони евра државни пари без притоа да се изврши било каква контрола

А1он
Во 2022 година Љупчо Николовски прави директен упад во системот, односно по прецизно прави паралелен систем со тоа што преку министерството носи програми со кои
Македонија

Дополнителниот заменик министер е против малите производители на храна и малите винарии – реакција на Министерството за земјоделство

А1он
Во интерес на точно информирање на јавноста Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство како неточни и крајно погрешни ги оценува денешните тврдења на дополнителниот заменик
Македонија

Трипуновски: Љупчо Николовски доделил 2.5 милиони евра надвор од процедура

Орце Костов
Дополнителниот заменик министер за земјоделство Цветан Трипуновски презентира докази за наводното криминално работење на актуелниот министер за земјоделство Љупчо Николовски. – Во Македонија има јасно