ipard

Економија

Николовски: Објавен нов јавен повик од ИПАРД II, 5 милиони евра инвестициски фонд ставаме на располагање за проекти преку мерката 3

А1он
Почетокот на преговорите на Северна Македонија со Европската Унија носи убави вести за нашиот агро сектор. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно
Економија

(ВИДЕО) Николовски: ЕК ја усвои ИПАРД 3 за Македонија

А1он
Европската комисија, ја усвои новата ИПАРД 3 Програма за С. Македонија, изјави на денешната прес-конференција министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупо Николовски. Николовски посочи
Економија

Со ИПАРД 3 за седум години во македонското земјоделство ќе влезат инвестиции од 250 милиони евра

А1он
Со ИПАРД 3 Програмата чија временска рамка е од 2021 – 2027 година, во македонското земјоделство ќе влезат инвестици од 250 милиони евра. Програмата е
Економија

АФПЗРР: Нов дополнителен рок од 15 дена за сите заинтересирани за средства од ИПАРД 2, Мерка 7

А1он
За сите заинтересирани за добивање на финансиска поддршка од ИПАРД 2, мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“, се дава дополнителен рок
Економија

Преку мерката „Млад земјоделец“ младите и невработени лица до 40 години ќе можат да си отворат сопствен бизнис во земјоделство

А1он
Младите кои имаат до 40 години, а се занимаваат со земјоделство или имаат бизнис идеја во секторот земјоделство, од денеска до 29 август 2021 година,
Економија

Почнуваат ИПАРД инфо деновите за диверзификација на фарми и развој на мали бизниси

А1он
Од Кочани и Берово денеска почнуваат ИПАРД инфо деновите за мерката 7: „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“. Сите заинтертесирани земјоделци, физички и
Економија

Од понеделник почнуваат ИПАРД инфо деновите за диверзификација на фарми и развој на мали бизниси

А1он
Платежната агенција денеска соопшти дека од понеделник почнуваат ИПАРД инфо деновите посветени на мерката 7: „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“ Предвидено е
Економија

Седум преспански земјоделци со средства од ИПАРД 2 ќе го осовременат производството

А1он
Седум млади земјоделци од Преспа денеска добија договори за набавка на земјоделска механизација од ИПАРД 2 Програмата. Се работи за околу 65 илјади евра поддршка.
Економија

Со 9,2 милиони евра ќе се поддржат над 350 проекти за модернизација на земјоделски стопанства

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира апликантите од 2020 година за финансиска поддршка преку ИПАРД 2 програмата, Мерка 1 „Инвестиции
Економија

За една недела истекува рокот за аплицирање за „Инвестиции во материјални средства на земјоделските стопанства“ од ИПАРД 2

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги потсетува сите заинтересирани за аплицирање за Мерка 1 „Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства“