mzsv

Економија

Хоџа: Помагаме да се откупи што поголемо количество грозје за да го избегнеме најлошото

А1он
Квалитетот на грозјето годинава не е таков како што очекувавме и поради природните околности во лозарството има речиси елементарна непогода, но со мерките што ги
Економија

Зголемување на органското производство кај житата, овошките и грозјето, драстичен пад кај индустриските култури

А1он
Органското производство минатата година во однос на 2018-та бележи раст кај житните култури за 11,15 отсто, кај лозовите насади за 40,32 отсто, на зеленчукот за
Економија

И малите производители легално ќе продаваат од дома, АХВ со правилниците директно на терен

А1он
Фармерите и малите производители ќе можат да ги пласираат своите производи до крајните потрошувачи со додадена вредност без да зависат од откупувачите. Но, притоа, мора
Економија

Министертот Хоџа на собирот на одгледувачите на јаболка од Преспа

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, синоќа се придружи на солидарниот собир на одгледувачите на јаболка од регионот на Преспа, соопшти МЗШВ. Министерот
Економија

Завршува рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

А1он
Во 00:00 часот вечер завршува рокот за поднесување барања за субвенции за растително производство (поледелски и градинарски култури, лозови и овошни насади), за сточарско производство
Економија

Рокот за плаќање закупнина за државно земјоделско земјиште продолжен до 18 декември 2020

А1он
Рокот за плаќање закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за 2019 година е продолжен до 18 декември 2020 година, соопшти Министерството за земјоделство, шумарство
Економија

За субвенции досега аплицирале 60.350 земјоделци, рокот завршува утре

А1он
Вкупно 60.350 земјоделци досега поднеле барања за субвенции. Рокот за аплицирање истекува утре, на 31 јули. МЗШВ апелира земјоделците да го запазат рокот за поднесување
Економија

МЗШВ: За пет дена завршува рокот за поднесување барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година

А1он
До крајот на оваа недела, односно заклучно со петок 31 јули, трае рокот за поднесување барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година.
Економија

Подрачните единици на МЗШВ ќе работат и викендов за поднесување барања за субвенции

А1он
За да им се излезе во пресерет на сите земјоделци кои сакаат да поднесат барања за субвенции, подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и
Економија

Подрачните единици на МЗШВ ќе работат и викендов за поднесување барања за субвенции

А1он
За да им се излезе во пресерет на сите земјоделци кои сакаат да поднесат барања за субвенции, подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и