Ljupco Nikolovski

Македонија

Николовски се повлече, Вјолца Бериша ќе го води Земјоделство до доаѓањето на нов министер

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ја информира јавноста дека со верификацијата на претеничкиот мандат на 28.05.2024 година на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство,
Македонија

Николовски: Ќе продолжиме со вложување во домашното земјоделство за да им обезбедиме европска иднина на младите

А1он
Наша обврска и понатаму останува вложувањето во развој и унапредување на земјоделството за да обезбедиме подобри услови и да ги задржиме младите овде, наместо да
Македонија

Николовски: Не смееме да дозволиме да им ја одземеме европската иднина на младите

А1он
Одговорноста на секој од нас е голема. Не смееме да дозволиме да имаме повторно нови изгубени години без иднина. Не смееме да дозволиме да им
Економија

(ВИДЕО) Николовски: Над 210 милиони евра на располагање за инвестиции преку ИПАРД 3 во следните четири години

А1он
Нема откажување од европско земјоделство дома, лидери сме во реализацијата на ИПАРД 2 програмата во споредба со сите други земји заедно однсоно имаме поголем број
Економија

(ВИДЕО) Министерот Николовски заедно со земјоделците од Свети Николе денес ги потпишаа првите договори за продолжување на закупот на земјоделско земјиште

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, денеска во Свети Николе оствари средба со земјоделците, на која што заедно со земјоделците ги потпишаа првите
Економија

Николовски: Земјоделците од Кочанско рекордери во искористувањето на ИПАРД поддршката, утре ќе биде објавен новиот повик за мерката 3

А1он
Покрај помошта од државниот буџет, голем придонес во поддршката на земјоделството и оризопроизводството дава и ИПАРД програмата на ЕУ, истакна министерот за земјоделство, шумарство и
Економија

Николовски од Берово: Продолжуваме со поддршката на жените земјоделки

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска е во работна посета на Берово и оствари средба со Маријана Дојчиновска, успешна жена земјоделка, која
Економија

Николовски: Досега 838 млади земјоделци успешно ја реализирале поддршката со мерките на МЗШВ

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и заменик министерот Трајан Димковски денеска беа во посета на Делчево каде имаа средби со млади земјоделци
Економија

(ВИДЕО) Николовски: Со реализирани 63,1 милиони евра за над 2.100 реализирани инвестиции успешно ја заокружуваме ИПАРД 2 програмата

А1он
Овие седум години покажавме што значи вистинска грижа за земјоделецот. Докажавме дека може поинаку и дека може подобро. Земјоделецот денес има доверба во институциите. Знае
Економија

(ВИДЕО) Николовски од кавадаречка Марена: Лозарите добиваат гарантирана откупна цена на винското грозје

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, вечерва во селото Марена општна Кавадарци, пред лозарите го презентираше новиот Закон за вино, кои денеска беше усвоен од