granica

Регион

Србите од средина на април ќе можат во Грција, а од 14 мај ќе патуваат и преку Македонија

А1он
Министерката за трговија, туризам и телекомуникации на Србија, Татјана Матиќ денеска изјави дека српските граѓани ќе можат, под одредени услови, да патуваат во Грција од
Македонија

Продолжуваат проблемите за транспортерите на граничниот премин Евзони (Богородица)

А1он
Рестрикциите на грчката Влада и посебните правила за влез во земјата преку граничниот премин Евзони (Богородица), кои важат и за возачите на камиони и понатаму,
Македонија

Грција ја продолжи до 5 април забраната за влез на државјани на трети земји

А1он
Одлуките за забрана за влез во Грција на државјани на трети земји и за ограничување на копнените граници со Северна Македонија, Турција и Албанија, грчката
Македонија

Бугарија ќе издвои 9 милиони евра за изградба на граничниот премин Клепало меѓу Берово и Струмјани

А1он
Софија планира да издвои 9 милиони евра за изградба на граничниот премин „Клепало“ меѓу Струмјани и Берово, кој е стратешки проект за Бугарија и Северна
Македонија

На Јажинце дневно транзитираат до 2 000 лица за новогодишните празници

А1он
Граничниот премин Јажинце на границата помеѓу Северна Македонија и Косово околу новогодишните празници бележи дневна фреквенција до 2 000 лица кои влегуваат и излегуваат од
Регион

Грчката граница останува затворена до Божиќ за патниците од Македонија

А1он
Грција ја продолжи забраната за влез на странски државјани, вклучувајќи ги и нашите државјани, до 7 јануари. Одлуката важи за периодот од 15 декември до
Македонија

Меѓународни претставници ќе се запознаат со воведениот зелен коридор на ГП на Табановце

А1он
На граничниот премин Табановце денеска ќе биде претставен принципот на функционирање на формираните зелени коридори воведени на иницијатива на Царинската управа во вонредни состојби за