Видео Македонија

Скен: Дволична Европа – сите ги тера на санкции, а таа наголемо купува руски гас и пак ќе мрзне оваа зима

Анита Петровска Рајковиќ
ЗИМАТА ДОАЃА – европските резерви на гас се полупразни. Ниту дволичноста на Европа која сите ги тера на санкции, а таа наголемо купува руски гас,
Македонија

Макрон не се откажува – Во следните часови ќе барам договор со „Северномакедонците“

Анита Петровска Рајковиќ
Претседателот на Франција, Емануел Макрон се надева дека сѐ уште е можен договор меѓу Скопје и Софија за преговарачката рамка. Макрон по Самиот на ЕУ
Видео Македонија

Скен: НЕ за францускиот предлог со кој сите бугарски барања стануваат европски

Анита Петровска Рајковиќ
Ни ја скроија ли Французите капата – сите бугарски барања со најновиот предлог на Франција, стануваат европски. Дали е Македонија во шах-мат позиција или имаме
Видео Македонија

Скен: Тепачка кој да ги троши парите – 13 години чекаме нов клинички и никако да го дочекаме

Тепачката кој да ја собере славата а и потенцијално огромните провизии од изградбата на нов клинички центар во Скопје трае веќе 13 години. Ривалството веќе