reformi

Македонија

Маричиќ: Почнувањето на преговорите клучно во дефинирање на темпото на реформите

А1он
Отпочнувањето на преговорите е клучно во дефинирањето на темпото на реформите. Што поскоро ги започнеме преговорите, толку подобро ќе се одрази тоа на реформите во
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ бара повлекување на концепцијата за реформи во основното образованието

А1он
Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денес на Комисијата за образование, наука и спорт побара повлекување на концепцијата за реформи во основното образованието и одржување на итна
Македонија

(ВИДЕО) Маричиќ: Ги спроведовме реформите, сега на ред е Европскиот совет

А1он
Со право Комисијата уште еднаш препорача почеток на преговори со Република Северна Македонија и како Влада сторивме буквално се за да ги исполниме потребните реформи.
Македонија

Жбогар: Се надеваме дека законот за ЈО ќе биде усвоен пред распуштање на Собранието

А1он
Земјата треба да продолжи да ја покажува својата посветеност на реформи особено во клучните области. Се надеваме дека новиот закон за јавното обвинителство ќе биде
Македонија

Совет за реформи во правосудството: Јавните обвинители да бидат избирани од Советот на јавни обвинители

А1он
Избор на шеф на кое било јавно обвинителство на предлог на политичките партии, вклучувајќи ја опозицијата е решение кое отвара врата за политизација во јавнообвинителскиот
Македонија

СДСМ: Со социјалната реформа градиме систем што извлекува од сиромаштија

А1он
Со новата социјалната реформа, системот за социјална заштита целосно се преобразува во систем кој извлекува од сиромаштија. Социјалната реформа обезбедува семеен пакет од право на
Македонија

Прибе без одговор до каде е имплементацијата на реформите

А1он
Рајнхард Прибе, германскиот експерт за владеење на правото кој ги предводеше експертските групи на Европската комисија во Македонија, не даде одговор за медиумите кои од
Македонија

Зајакнување на граѓанското општество за ефикасни реформи во правосудството

А1он
Во ЕУ Инфоцентарот денеска ќе се одржи почетен настан за одбележување на ИПА 2014 грантова шема „Зајакнување на влијанието на граѓанското општество за ефективни реформи
Македонија

Даниелсон: По Преспа, фокусот да се стави на реформите, а не на предвремени избори

А1он
Позитивниот моментум што е создаден по потпишувањето на Преспанскиот договор треба се одржи и сочува. Фокусот треба да насочи на реформите во пресрет на јуни