osnovno obrazovanie

Македонија

Усвоена новата Концепција за основното образование, од Владата велат дека е во најдобар интерес на децата

А1он
На денешната седница, Владата даде целосна поддршка и ја усвои Концепцијата за основно образование за која во подготовката беа вклучени сите засегнати страни, се слушнаа
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ бара повлекување на концепцијата за реформи во основното образованието

А1он
Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денес на Комисијата за образование, наука и спорт побара повлекување на концепцијата за реформи во основното образованието и одржување на итна
Македонија

Заев: Мора да го реформираме основното образование, децата учат непотребни работи

А1он
Премиерот Зоран Заев смета дека при подготовката на реформата во основното образование ќе бидат консултирани сите засегнати, почнувајќи од учителите и наставниците, универзитетски професори, како