reforma

Економија

Зоран Витанов: Паразитите на ДУИ нè чинат 50 милиони евра, сега Бесими бара пари да ги нахраниме

Орце Костов
„Паразитите на ДУИ што се вработија во администрацијата, а не доаѓаат на работа, нè чинат 50 милиони евра и сега Бесими ќе бара пари од
Македонија

Институт за филозофија: Потребно е повеќе време и сеопфатна научна анализа за новата концепција

А1он
Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет на УКИМ по расправа за Нацрт-концепцијата за основно образование заклучи дека е неопходно предлагачот да ги земе предвид и
Македонија

Заев: Мора да го реформираме основното образование, децата учат непотребни работи

А1он
Премиерот Зоран Заев смета дека при подготовката на реформата во основното образование ќе бидат консултирани сите засегнати, почнувајќи од учителите и наставниците, универзитетски професори, како