Работна група без ВМРО-ДПМНЕ ќе работи на нов Изборен законик

Од:

Работната група за реформи во изборното законодавство одржа конститутивна седница.

Претседател на работната група е Александар Новаковски, експерт и поранешен претседател на ДИК.

Оваа работна група ќе има за задача да ги имплементира препораките на ОБСЕ/ОДИХР а ќе работи и на нов Изборен законик.

Овој процес е инклузивен и во него се вклучени претставници на политички партии, невладини организации, синдикати, министерства и надлежни органи за спроведување на изборниот процес.
Министерот за правда Кренар Лога и заменичката на министерот, Викторија Аврамовска Мадиќ им посaкаа успешна работа на членовите на работната група.

Министерот Лога упати апел до ВМРО ДПМНЕ да се приклучат на работната група и низ процес на дебата и расправа да ги дадат сите предлози и иницијативи за реформите во изборното законодавство.

Би можело да ве интересира

ЦК на ВМРО-ДПМНЕ: Го осуетивме планот на власта, нема уставни измени под бугарски диктат

ВМРО-ДПМНЕ: Фијаско на неколкугодишната кампања на СДС

Муцунски: Претседателот Мицкоски ја има мојата целосна поддршка да ја предводи партијата до победа на следните избори

Предраг Петровиќ

ВМРО-ДПМНЕ: Три мега скандали во еден ден ја тресат владата

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните бараат одговор од власта, зошто се дадени 40 милиони евра за лиценци

Николоски: Од ова раководство на ВМРО-ДПМНЕ никој не барал ништо од Стево Пендаровски, останува најголема алапача на македонската политичка сцена