nabavka

Македонија

Спасовски набавил 3000 пара неквалитетни чизми за полицајците, Чулев со нов поднесок до Обвинителството

Маја Илиевска-Пачемска
Поранешниот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски одобрил набавка на 3000 пара полициски чизми кои не исполнувале 4 од предвидените критериуми за квалитет, извести денес
Македонија

Индекс на рационалност: Исти фирми, поскапи набавки и за 270 проценти

А1он
Центарот за граѓански комуникации кој спроведува директен и сеопфатен мониторинг на јавните набавки во најновиот Индексот на рационалност, констатира огромни разлики во цените по кои