vladini reklami

Македонија

За Маричиќ не е проблем да се потрошат 350.000 евра народни пари за кампања: „Наша должност е да ги информираме граѓаните“

Орце Костов
Вицепремиерот за евроинтеграции Бојан Маричиќ смета дека тоа Влада ќе потроши 355.000 евра за нова кампања од јавен интерес среде економска криза е нивна должност
Македонија

Владата ќе потроши 355.000 евра народни пари за ПР стории во медиумите, видеа и билборди

Орце Костов
Генералниот секретаријат на Владата склучи договор за јавна набавка со Друштвото за филмска продукција „Вертиго-НМЕ ДОО“ за сума од 355.000 евра или 21,8 милиони денари,
Македонија

НЕ за владини кампањи во медиумите и злоупотреба на ЕУ знамето во Собранието повикуваат новинарските здруженија

А1он
Ние, професионалните новинарски здруженија и граѓански организации од медиумскиот сектор категорично им се спротивставуваме на скорешните обиди за повторно враќање на државното рекламирање во медиумите.
Македонија

ЗНМ: Не смее да се повтори грешката со платените кампањи во приватни медиуми

А1он
Деновиве во собранието циркулира проблематичен предлог за измена на медиумските закони преку кој се брише активната забрана за владино рекламирање во приватните медиуми и истовремено
Македонија

Новинарите реагираат на најавите за владини реклами во медиумите: Лага е дека ние сме го барале тоа

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите
Македонија

Секнаа владините пари: И велешката ТВ К1 отпушта вработени

А1он
Седуммина вработени од крајот на месецов остануваат на улица и од велешката телевизија К1, а откази се спремаат за уште неколку вработени, велат за А1он