iks

Македонија

ИКС: Најголемите партии се и најголеми сејачи на токсични наративи

Орце Костов
Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објави третиот извештај во рамки на истражувањето „Мерење на политички штетни наративи“ (ШТЕТ-НА), сублимат на податоците од мониторингот на
Македонија

НЕ за владини кампањи во медиумите и злоупотреба на ЕУ знамето во Собранието повикуваат новинарските здруженија

А1он
Ние, професионалните новинарски здруженија и граѓански организации од медиумскиот сектор категорично им се спротивставуваме на скорешните обиди за повторно враќање на државното рекламирање во медиумите.
Македонија

Новинарските и медиумските организации се против владини кампањи во медиумите

А1он
Професионалните новинарски здруженија и граѓанските организации од медиумскиот сектор повторно упатуваат најостра реакција во врска со начинот на кој Министерството за информатичко општество и јавна
Македонија

„Доста е, не се согласувам да се носат срамни одлуки “ – Александра Теменугова од ИКС повика на протест во 19 часот пред Влада

Орце Костов
Францускиот предлог за решавање на спорот со Бугарија кој нашата Влада се уште не го добила формално, а за Софија веќе расправа на Комисијата за
Македонија

МИМ, СЕММ, ССНМ и ИКС: Упатувањето закани кон новинарите истовремено е атак врз демократијата

А1он
„Македонскиот институт за медиуми (МИМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Институтот за комуникациски