mim

Македонија

Првата награда на МИМ за најдобра истражувачка сторија за Апостолов од „Призма“, второнаградени Јордановска и Ландов

А1он
Сторијата „Жив и надграден: Лукративниот бизнис-клуб околу РЕК Битола“, на новинарот Владо Апостолов, ја освои првата награда на годинешниот конкурс „Никола Младенов“ за најдобра истражуваќка
Македонија

МИМ ги додели наградите за најдобри истражувачки стории во 2018

А1он
Новинарката Славица Филиповска е добитник на наградата „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија за 2018 година што ја доделува Македонскиот институт за медиуми (МИМ). Таа
Македонија

МИМ го објави конкурсот за новинарската награда „Никола Младенов“

А1он
Македонскиот институт за медиуми (MИM), по 18-ти пат го објавува конкурсот за престижната новинарска награда „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија на годината, информираат од
Македонија

Медиумските здруженија реагираат: ДИК нема право да наметне медиумско претставување за референдумот

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕЕМ), Македонскиот институт за
Македонија

МИМ ќе ја додели наградата „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија

А1он
Македонскиот институт за медиуми денеска ќе ја додели наградата „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија во 2017 година. На годинашниот конкурс се пријавиле 38 автори,
Македонија

МИМ, СЕММ, ССНМ и ИКС: Упатувањето закани кон новинарите истовремено е атак врз демократијата

А1он
„Македонскиот институт за медиуми (МИМ), Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Институтот за комуникациски
Македонија

Објавен конкурсот за наградата „Никола Младенов“ за истражувачко новинарствот

А1он
Македонскиот институт за медиуми (МИМ) го објави конкурсот за престижната новинарска награда „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија на годината. Конкурост е отворен за сите
Македонија

Доделена наградата „Никола Младенов“ за 2016 година

А1он
Македонскиот институт за медиуми традиционално по шеснаесетти пат денеска ја додели наградата „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија во 2016 година. Добитници на првата награда
Македонија

МИМ ќе ја додели наградата „Никола Младенов“

А1он
Македонскиот институт за медиуми денеска ќе ја додели наградата „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија во 2016 година. На годинашниот конкурс се пријавиле 39 автори
Македонија

МИМ го објави 16-тиот конкурс за новинарската награда „Никола Младенов“

А1он
Македонскиот институт за медиуми (МИМ) го објави 16-тиот конкурс за новинарската награда „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија на годината. Конкурсот е отворен за сите