ssnm

Македонија

Новинарите реагираат на најавите за владини реклами во медиумите: Лага е дека ние сме го барале тоа

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите
Економија

Новинарските здруженија бараат Економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите
Македонија

Пријавувањето на конкурсот за наградата „Жан Моне“ до 11 април

А1он
Во тек е конкурсот за 18-тото издание на наградата „Жан Моне“ за најдобри достигнувања во известувањето за прашања поврзани со темата „Солидарноста на Европската Унија за време
Македонија

„Метаморфозис“ реагира на ставовите на ЗНМ и ССНМ: Отпуштената новинарка Мемети не ги известувала шефовите за гостувања во емисии и пишувала за други медиуми

А1он
Фондацијата „Метаморфозис“ реагира на соопштението на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), во кое медиумските здруженија
Македонија

ЗНМ и ССНМ ги осудија нападите врз новинарите на денешниот протест кај Бит-пазар

А1он
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници остро ги осудува нападите врз новинарите и медиумските работници кои се случија денеска за време на протестите против
Македонија

Медиумските организации се против враќање на праксата на плаќање на медиумски кампањи со јавни пари

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите
Македонија

Отворен конкурсот за наградата од Европската унија за истражувачко новинарство

А1он
Отворен е конкурсот за истражувачки стории од земјите на Западен Балкан и Турција за годишната Награда од Европската унија за истражувачко новинарство. На конкурсот може