ssm

Економија

Минималната плата од јули е зголемена на 14.934 денари, ССМ потсетува за да нема изигрувања како со субвенциите

Маја Илиевска-Пачемска
Сојузот на синдикати на Македонија потсетува дека минималната плата е зголемена и од јули таа изнесува 14.934 денари. Во неа не се вклучени, туку дополнително
Македонија

ССМ: Работодавачите да го заштитат здравјето на работниците во услови на топлотен бран

А1он
Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) ги повикува сите работодавачи, во услови кога се најавува дека во наредните денови, целата територија на државата ќе биде
Македонија

ССМ: 15 јули е неработен ден, луѓето кои ќе работат да бараат празнични дневници

А1он
Сојузот на синдикатите на Македонија укажува дека 15 јули 2020 година, денот на парламентарните избори, од страна на Владата е прогласен за неработен ден за
Економија

Сабота и недела неработни, породилно отсуство една година и зголемување на минималната плата, бара ССМ

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија денеска преку соопштение излезе со неколку барања и укажувања кои, како што вели, ќе бидат почетна основа за преговори со
Економија

ССМ: Работодавачите на почетокот на месец јули да исплатат регрес за годишен одмор

А1он
Сојузот на синдикатите на Македонија бара работодавачите согласно Колективните договори да исплатат регрес за годишен одмор на почетокот на месец јули кога и најголем дел
Економија

ССМ: Министерот Чулев врши притисок врз синдикатот

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) денеска обвини дека министерот за внатрешни работи Наќе Чулев врши притисок врз синдикатот и формира паралелен синдикат во Министерството
Економија

ССМ бара заболените од КОВИД-19 и работниците во изолација да добијат цела плата

А1он
Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) бара работниците заболени од коронавирусот, COVID – 19, работниците кои се во изолација или во само изолација поради изложеност
Економија

ССМ: Да ја спречиме злоупотребата на финансиска помош за работниците погодени од здравствено-економската криза

А1он
Од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) соопштија дека до нив биле упатени низа поплаки кои укажуваат дека некои од компаниите кои се корисници на
Економија

ССМ: На работниците да им се исплатат деновите кога нема да одат на работа, ако се затворат компании во Штип

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија апелира до надлежните институции при носењето на евентуална одлука за затворање на текстилните компании во Штип да им бидат платени