slobodan trendafilov

Економија

Трендафилов: Има посериозни доближувања меѓу нашите барања и она што можат да го понудат МФ и Владата

А1он
Има посериозни доближувања кон нашите идеи, замисли и барања и она што Министерството за финансии и Владата можат да го понудат во поглед на нашите
Економија

Трендафилов: Министерката за труд да стави потпис на решението за нов претседател на ССМ

А1он
Новоизбраниот претседател на Сојузот на синдикати на Македонија, Слободан Трендафилов денеска упати апел до министерката за труд и социјална политика да стави потпис на решението
Економија

Покачување од 12,55 отсто на платите во јавниот сектор: Синдикатите и Владата блиску до договор

Орце Костов
Инфлацијата од 14,5 отсто за 2022 година да биде основен параметар за зголемување на платите во јавниот сектор рече по седницата на економско-социјалниот совет во