sindikat

Македонија

Полицискиот синдикат реагира: Полицајци претставени како криминалци во објава на МВР

Кристијан Ландов
Полицискиот синдикат реагира во врска со вчерашната објава на министерството за внатрешни работи во која се сооштува дека од страна на Одделот за внатрешна контрола,
Македонија

Независниот синдикат за образование бара здравјето на работниците да има приоритет во владините протоколи

А1он
Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) изминатиот период будно и со голем интерес ги следи активностите на надлежното министерство во врска со донесување протоколи
Македонија

Стојановски тврди дека е единствениот легитимен претседател на Синдикатот на работниците од сообраќај и врски

А1он
Вчерашната прес-конференција и денешната информација до медиумите на поранешниот претседател на Синдикатот на работниците од сообраќај и врски (СРСВМ), Методија Димески е несоодветен несериозен чекор,
Македонија

Судската полиција носи униформи стари 12 години

А1он
Независниот синдикат на судската полиција го поздравува Планот за едукација и тренинг на вработените, кој го донесе Министерството за правда, но сепак посочува дека секоја
Македонија

Независниот синдикат на полицијата бара колективен договор за вработените во затворите

А1он
Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од
Македонија

Синдикатот на Клинички центар ги поддржува предложените измени во Законот за здравствената заштита

А1он
Синдикатот на Клинички центар (ССКЦ) соопшти дека ги поддржува предложените измени во Законот за здравствената заштита. Во изминатиот период за Предлогот на законот за изменување
Македонија

По двегодишни најави, следната недела тендер за монтажни гаражи во Клиничкиот центар

Маја Илиевска-Пачемска
Министерството за здравство следната недела ќе го распише тендерот за изградба на две монтажни гаражи во комплексот клиники „Мајка Тереза“ по пат на јавно-приватно партнерство.
Култура

СКРМ стана репрезентативен синдикат за вработените во културата

А1он
Синдикатот на културата на Република Македонија (СКРМ) официјално стана репрезентативен, кој ги застапува правата на вработените во областа на културата. Соопшти дека вчера од министерката
Економија

Италијански синдикат ќе ги заштитува Македонците кои работат во Италија

А1он
Помош при остварување на правата од областа на социјалната, пензиската и здравствената заштита, но и заштита од злоупотреба на работничките права на македонските државјани кои