kss

Економија

КСС со подршка за генералниот штрајк на СОНК и повик до родителите за солидарност кон просветните работници

А1он
КСС веќе подолго време укажува на лошата состојба на вработените во јавниот сектор и незадоволството од платите. Своето незадоволство гранските синдикати при КСС го искажаа
Македонија

Синдикатот на Клинички го поддржува предупрдувачкиот протест организиран од КСС

А1он
Синдикатот на Клинички центар, како грански синдикат за здравство при КСС дава целосна поддршка на предупредувачкиот протест на здружените грански синдикати при КСС, кој ќе
Економија

КСС со писмо до пратениците бара правична распределба на буџетските средства во делот на платите

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара од пратениците во текот на расправата за Предлог-буџетот да интервенираат со цел да се овозможи правична распределба на буџетските
Економија

Синдикат на Македонска пошта: Да се преиспита одлуката за оглас за 31 вработување во Пошта на РСМ

А1он
Синдикатот на Македонска пошта денеска преку соопштение го повика генералниот директор на Пошта на РСМ да ја преиспита одлука за распишување јавен оглас за вработување
Економија

КСС: Пратениците да ги отфрлат измените на Законот за работни односи

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) бара пратениците да не ги поддржат предложените измени на Законот за работни односи за недела неработен ден за
Економија

(ВИДЕО) КСС: Што поскоро да се одржи средбата со премиерот

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) денеска, повикувајќи се на писмо од Светската конфедерација на синдикати и Европската конфедерација на синдикати, соопшти дека овие две меѓународни
Економија

КСС презентираше дополнителни докази за фалсификување на репрезентативноста на социјалните партнери

А1он
Претседателот на Конфедерација на слободни синдикати на Македонија, Благоја Ралповски на денешната прес-конференција презентираше документи дека еден од синдикатите, односно МЕСО е исклучен од Сојузот
Економија

КСС ќе поднесе барање за преиспитување на репрезентативноста на социјалните партнери во Економско социјалниот совет

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) поднесе тужба за утврдување на репрезентативноста која треба судот да ја утврди, но и денеска поднесува барање за
Економија

КСС: Пандемијата ја покажа вредноста на работниците за нормално функционирање на општеството

А1он
Со паролите „Да живее 1 мај“ и „Правда за работничките права“, раководството на Конфедерација на слободни синдикати на Македонија (КСС) денеска пред Владата на Северна