sindikat na klinicki centar

Македонија

Синдикатот на Клинички го поддржува предупрдувачкиот протест организиран од КСС

А1он
Синдикатот на Клинички центар, како грански синдикат за здравство при КСС дава целосна поддршка на предупредувачкиот протест на здружените грански синдикати при КСС, кој ќе
Македонија

Самостоен синдикат на Клинички центар: Да се реализира ветувањето за 40 отсто зголемување на платите во јавното здравство

А1он
Самостојниот синдикат на Клиничкиот центар соопшти дека очекува да се реализира ветувањето на СДСМ во изборната кампања за 40 отсто зголемување на платите во јавното
Македонија

Шахпаска разговараше со синдикатот на Клинички центар околу неработната недела

А1он
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска оддржа онлајн состанок со претставници на Синдикатот на Клинички центар, на кој се разговараше за законското
Македонија

Синдикатот на Клинички центар ги повикува надлежните да ги повлечат вработените во здравствените установи од избирачките одбори и комисии

А1он
Самостојниот синдикат на Клиничкиот центар соопшти дека неприфатлива е одлуката вработени во јавните здравствени установи, вклучително доктори и медицински сестри во овие моменти да бидат
Македонија

Синдикат на Клинички центар: Во партиските програми јасно да биде дефинирано планираното зголемување на платите на здравствените работници

А1он
Двојно зголемување на платите на здравствените работници и соработници во текот на четиригодишниот мандат, како и на помошно-техничкиот и административниот персонал, изземање на здравствената администрација
Uncategorized

Синдикат на Клинички центар: Со сите сили ќе се спротивставиме на постапката за формирање нелегитимен синдикат

А1он
Извршниот одбор на Синдикатот на Клинички центар преку писмено соопштение го искажа својот став во врска со изјавата на МОН и другите актуелности поврзани со
Македонија

Синдикатот на Клинички центар категорично се спротивставува на покренатата иницијатива за формирање на Синдикат на УКИМ

А1он
Синдикатот на Клинички центар преку писмено соопштение го изрази својот став за иницијативата за формирање синдикат на УКИМ. Соопштението го пренесуваме во целост. „Во електронскиот
Македонија

Синдикатот на Клинички центар го поддржува најавениот протест на административниот и помошно-техничкиот персонал

А1он
Синдикатот на Клинички центар соопшти дека го поддржува протестот на административниот и помошно-техничкиот персонал, што е најавен за утре пред Министерството за здравство, во организација
Македонија

Синдикат на Клинички центар: Ветувањето од сто илјади денари плата за докторите не е реализирано

А1он
Сегашната основна нето плата на доктор специјалист во Клиничкиот центар во Скопје, согласно важечкиот колективен договор, е 44.517,00 денари и ги потсетуваме премиерот и министерот
Македонија

Протест против насилството врз здравствените работници

А1он
Под мотото „Стоп за насилство врз здравствени работници“ денеска претпладне во кругот на Клиничкиот центар ќе се одржи протест, во организација на Асоцијацијата на специјализанти