nerabotna nedela

Економија

ССМ не се согласува во целост со предложениот концепт за недела неработен ден

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува со предлогот на Министерството за труд и социјална политика, правото недела да биде неработен ден, да се
Економија

Се зголемува минималната плата, недела ќе биде неработен ден

А1он
Економско социјалниот совет на денешната седница ја утврди висината на минималната плата, во согласност со Законот за минимална плата, кој предвидува нејзино усогласување во март
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Џабе епските расправи, Владата се откажа од недела неработен ден

А1он
ВМРО-ДПМНЕ со соопштение реагира на најавите од Владата дека прогласувањето на недела за задолжително неработен ден се одложува, а новиот закон ќе важи од 1
Економија

Шахпаска: Доколку одлучиме трговските центри да работат во недела, тоа ќе биде под строго дефинирани критериуми

А1он
Доколку во конечното решение се одлучиме трговските центри да работат во недела, тоа ќе биде под строго дефинирани критериуми, строго определено работно време, но и
Економија

Заев: Трговските центри треба да работат и во недела

А1он
Премиерот Зоран Заев смета дека трговските центри треба да работат и во недела, но вели дека им дава шанса на ресорните министри, работниците и коморите
Македонија

ССМ против работодавачите околу неработната недела: Навикнати сте на робовладетелско општество

А1он
Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) реагира на денеска изразените ставови на Организацијата на работодавачи, коja смета дека владиниот план за неработна недела ќе предизвика
Македонија

Неработењето во недела ќе влијае негативно, можни се и отпуштања, предупредуваат работодавачите

А1он
Прогласувањето на неделата за неработен ден ќе предизвика финансиски загуби во одредени сектори, ќе ја намали продуктивноста и конкурентноста на компаниите и ќе ги принуди
Економија

Трговските центри и продавниците треба да работат и во недела, смета министерот Бектеши

А1он
Некои од дејностите треба „да се извлечат“ од законското решение за недела неработен ден, а токму работата на трговските и туристичките центри е стратешки приоритет
Економија

Шахпаска: Од почетните 34 , сега дојдовме до 36 дејности кои треба да работат во недела, предлогот ќе биде објавен на ЕНЕР

Маја Илиевска-Пачемска
Предлог – законот со кој недела ќе се прогласи за неработен ден за сите е во завршна фаза, а со последните преговори се дефинирало кога