jagoda sahpaska

Македонија

Шахпаска: Од 1 јануари недела ќе биде ден за неделен одмор, очекувам пратениците да го усвојат законот и на седница

А1он
Законското решение кое предвидува недела да биде ден на неделен одмор ќе почне да се применува од 1 јануари наредната година. Ова со заеднички комисиски
Македонија

Шахпаска: Малиот групен дом во скопски Капиштец е пример за вистинска грижа за децата со попреченост​

А1он
„Трети декември го одбележуваме како Меѓународен ден на лицата со попреченост, но инклузијата на овие лица во општеството е процес кој трае 365 дена во
Македонија

Шахпаска – Донев: Економските мерки за справување со последиците од Ковид 19 дадоа позитивни резултати и во двете земји

А1он
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше работна средба со вице-премиерот за економски и социјални политики и министер за труд и социјална
Економија

Шахпаска: Ги повикувам граѓаните да ги искористат активните мерки од Оперативниот план за да ја зголемиме активноста на пазарот на трудот

А1он
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска при денешната посетата на Крушево ги повика граѓаните да се вклучат и да ги искористат активните мерки
Економија

Шахпаска: До ноември реализирани 85% од Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување

А1он
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше работна средба со директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија Абдуш Демири на кој
Економија

Шахпаска: Работиме на измени во законското решение со кое рударите со вкупен стаж од 40 години ќе одат во пензија

А1он
Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска беше во посета на Рудникот за олово и цинк – Саса во Македонска Каменица. По средбата
Македонија

Ќе се менуваат стандардите за исхрана во градинките

А1он
Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска одржа online состанок на кој се разговараше за унапредување и подобрување на исхраната на децата во
Македонија

Шахпаска: Услугата Помош и нега во домот на стари лица достапна и во руралните средини

А1он
На Меѓународниот ден на стари лица 1 Октомври, министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска ги посети Савета Алексова од с. Двориште и Параскева
Македонија

Шахпаска: По само еден месец аудио читачот „Кико“ ги покажа своите резултати

А1он
„На средбата со претставници на Сојузот на слепи ми беше предочено дека аудио читачот „Кико“ е добра апликација која навистина им помага во нивното секојдневно
Економија

Се размислува лицата со попреченост да бидат вклучени во петтиот сет мерки

Искра Манојлоска
Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, одговарајќи на новинарско прашање изјави дека се размислува за тоа лицата со попреченост да бидат вклучени во