penzija

Македонија

ВИДЕО: Се уште неизвесно кога граѓаните ќе може да докупат стаж за пензија

Закон за докуп на стаж е процес којшто ќе трае, а ние ќе го исполниме предизборното ветување до нашите граѓани, уверува министерката за труд и
Македонија

Народната банка со препораки околу исплатата на априлската пензија

А1он
Народната банка апелира до пензионерите кои имаат дебитни картички и кои веќе од утре ќе може да ја подигнат пензијата, да ја користат картичката за
Економија

ПИОМ ги објасни причините за нераспределените осигуреници во вториот столб

А1он
Фондот на пензиско и инвалидско осигурување денеска преку соопштение наведе причини поради кои, како што вели, не се распределени осигуреници во вториот пензиски столб. Со
Економија

Царовска: На 12 илјади лица со години не им биле префрлани средства во вториот пензиски столб

А1он
На 12 илјади вработени, осигуреници на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и идни пензионери, кои се во двостолбниот пензиски систем повеќе години не им
Економија

Линдон Бериша мислеше дека никој нема да забележи, но…

А1он
Иако делуваше незабележливо и прикриено, нашата екипа сепак успеа да го фотографира познатиот пејач на дело. Имено, додека седеше во еден познат локал во старата
Економија

Фокусирај се на важното – започна едукативната кампања на пензиските друштва

А1он
Пензиските друштва Сава пензиско друштво АД Скопје и КБ Прво пензиско друштво АД Скопје, во соработка со Агенцијата за супервизија за капитално финансирано пензиско осигурување