СДСМ: Нова програма за европска иднина: Просечна пензија од 500 евра

Од:

СДСМ има јасен, конкретен и издржан план за европска иднина преточен во новата изборна програма. Повисок животен стандард, европски плати и пензии се еден од клучните столбови на планот за европска иднина на Македонија. Во 2028 година минималната пензија ќе биде 20.000 денари, а просечната пензија 30.000 денари или 500 евра, велат од СДСМ.

-Дополнително се предвиде мерка- новогодишен пакет од 100 евра за секој пензионер во државата. Во изминатите седум години СДСМ покажа и докажа дека ги исполнува ветувањата и дека работи за доброто на сите. Просечната пензија порасна зголемивме за 6.400 денари, а минималната за 50%. Со воспоставената методологија пензиите континуирано растат. Со СДСМ пензиите ќе продолжат да растат, за достоинствен живот за пензионерите – изјавија од СДСМ.

Би можело да ве интересира

Општина Аеродром: Нема бетонизација во Лисиче, ќе се гради една зграда и два парка

Мицкоски првпат пратеник, во клупите и цело екс раководство на СДСМ, ќе се конституира новиот паралментарен состав

Катерина Ѓуровски

ИО на СДСМ: На 30 јуни непосредни внатрепартиски избори за претседател на СДСМ

Предраг Петровиќ

Извршниот одбор на СДСМ треба да ги утврди роковите за внатрепартиски избори за ново раководство и за отчетниот конгрес

Предраг Петровиќ

Седница на Извршниот одбор на СДСМ за предвремените внатрепартиски избори за ново раководство

Предраг Петровиќ

Деспотовски: Заедно со еден посветен тим работиме на нов концепт за враќање на интегритетот на СДСМ

Горан Наумовски