penzija

Македонија

Изманик излажал старец во Скопје и му ја украл пензијата

Осумдесетипет годишен старец бил измамен од страна на непознато лице, кое му ја одзело целата пензија под изговор дека била направена грешка во банката од
Економија

ССМ: Со анализа да се утврди евентуална промена условите за пензионирање

А1он
Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) во реакција на информациите за зголемување на границата за пензионирање предлага да се преземат мерки за намалување на обемот
Македонија

Пензиските друштва ќе ги информираат граѓаните за придобивките од членството во пензиските фондови

А1он
Како да се стане член на вториот и третиот пензиски столб, колку средства се безбедни, колку пари досега се заштедени за пензионерските денови, кога може
Македонија

Ибрахими: Нема измени на Законот за пезиско и инвалидско осигурување

А1он
Измени на Законот за пензиско и инвалидско осигурување ќе нема, одговри Ибрахим Ибрахими, заменик министер за труд и социјална политика, на прашањето поставено од пратеникот
Македонија

Спасов: За пензионирање остануваат постојните законски решенија

А1он
Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов денеска како шпекулации ги оцени информациите дека се работи на законски измени кои ќе овозможат пензионирање со