sluzben vesnik

Економија

ЈП Службен весник одвои 1,6 милиони евра и ги уплати во Буџетот како помош за справување со кризата

А1он
Јавното претпријатие Службен весник на Република Северна Македонија, на денешната седница на Управниот одбор, одвои значителни средства од своето работење и одлучи во државниот Буџет
Македонија

Бесплатен електронски пристап до објавените Уредби со законска сила на веб-страницата на Службен весник

А1он
Граѓаните ќе имаат бесплатен електронски пристап до објавените Уредби со законска сила во „Службен весник на Република Северна Македонија“ за време на вонредната состојба, информираат
Македонија

Службен весник за време на вонредна состојба само во електронска форма

А1он
Издавањето на службеното гласило „Службен весник на Република Северна Македонија“ за време на вонредна состојба ќе се врши само во електронска форма. – Согласно Уредбата
Македонија

Шалтерот за објави во службеното гласило преселен во Инфоцентарот на ЈП Службен весник

А1он
Шалтерот за објави во службеното гласило „Службен весник на РСМ“ од утре ќе биде преселен од зградата на Младинскиот културен центар во Инфоцентарот на ЈП
Македонија

Мобилна апликација на „Службен весник“ за полесно пребарување закони

А1он
Во ЈП „Служен весник“ денеска е промовирана мобилната апликација на електронската база на прописи со редакциски пречистени, консолидирани, текстови на закони, со која ќе може
Македонија

Во следните неколку дена ќе се објават Уставните амандмани во Службен весник

А1он
По исполнување на сите правни услови за влегување во сила на конечната спогодба и уставните амандмани, Владата на Република Македонија, ќе го објави во Службен
Македонија

Службен весник ги објави Законите за употреба на јазиците и за ратификација на Договорот од Преспа

А1он
Законот за употреба на јазиците и Законот за ратификација на Договорот од Преспа се објавени во Службен весник на Република Македонија. – Јавното претпријатие „Службен
Македонија

ЈП Службен весник и Врховниот суд потпишаа Меморандум за соработка

А1он
Директорот на ЈП Службен весник на Република Македонија, Мартин Костовски и претседателот на Врховен суд на Република Македонија, Јово Вангеловски вчера потпишаа Меморандум за соработка,