mnr makedonija

Македонија

МНР објави прирачник за медиумите за употреба на новото име

А1он
Министерството за надворешни работи на својата веб страница објави прирачник за медиумите за употреба на новото име, Република Северна Македонија, согласно Договорот од Преспа. Официјалното
Македонија

Во следните неколку дена ќе се објават Уставните амандмани во Службен весник

А1он
По исполнување на сите правни услови за влегување во сила на конечната спогодба и уставните амандмани, Владата на Република Македонија, ќе го објави во Службен