socijala

Македонија

Одложен проектот бесплатна услуга одмор и рекреација за децата од социјален ризик

А1он
Владата на денешната седница донесе одлука годинава да не се реализира проектот за користење бесплатна услуга одмор и рекреација за децата од социјален ризик и
Македонија

(ВИДЕО) Спасовски: Создаваме услови граѓаните со социјален ризик да добијат кров над глава

А1он
Премиерот Оливер Спасовски, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на АД за станбен и деловен простор Кристијан Трајковски и градоначалникот на Општина Пробиштип
Видео Македонија

(ВИДЕО) Молк на институциите по случајот во Аеродром: Секој ден е кобен за браќата и станарите

Ана Василевска
Институциите и натаму не постапуваат по пријавите на станарите од зградата во Аеродром, а браќата Дарко и Томислав од станот со број 14 секојдневно се
Македонија

Сугарески: Нова социјална зграда во Свети Николе

А1он
Интензивно работиме на мерки и политики кои значат многу во подобрување на социјалната положба на ранливите категории. Наша обврска е да создаваме услови сите овие
Македонија

Конкурс за новинарски стории за сиромаштија и социјална исклученост

А1он
Македонската платформа против сиромаштијата (МППС) третпат го распиша конкурсот за доделување награди за новинари кои пишуваат на социјалните теми поврзани со сиромаштијата и социјалната исклученост.
Видео Македонија

ВИДЕО: Маж ми е инвалид со мозочен удар, извршителот ни ги зема парите што ни се за лекови

Габриела Димковиќ-Мишевска
Извршителот нема душа, не сака да ни се смилува и покрај тоа што маж ми е инвалид со мозочен удар и пензија од 10.000 денари.
Видео Македонија

ВИДЕО: Жителите на Долно Количани во буриња носат вода за пиење од соседните села

Габриела Димковиќ-Мишевска
Жителите на селото Долно Количани, натоварени со буриња и пластични шишиња, одат во соседните села да полнат вода за пиење. Пред неколку месеци полнеле од
Видео Македонија

(ВИДЕО) Бараките во Бутел пред рушење: Мајка моли за покрив над главата за да не ѝ буричкаат децата во контејнерите

Габриела Димковиќ-Мишевска
Во трошна соба полна со влага и мувла во една од трите руинирани судски бараки живеат Фирдез и Бајрам Османи со две деца на 6
Македонија

Хумани луѓе донираа храна за мајката на 12-те деца и покрај хајката дека се измамници

Габриела Димковиќ-Мишевска
По објавувањето на приказната за семејството Китановски од скопски Припор, имаше негативни коментари на сметка на мајката на 12-те деца. Ја обвинија дека лаже, дека
Видео Македонија

(ВИДЕО) Мајка на 12 деца во очај: Гладни сме секој ден, а пратениците си играат со парите

А1он
Во трошна куќа, во која влагата и мувлата ѕиркаат од сите страни, живее 15-членото семејство Китановски во скопски Припор. 50-годишната Васка е самохрана мајка, болна