zivot

Македонија

Жител на Тработивиште бара работа и помош да обезбеди пари за лекување на сопругата

А1он
Чисти оџаци, работи со гипс картон и умее и други градежни активности само за да обезбеди пари за лекување на сопругата Николина. Ваква е приказната
Видео Македонија

ВИДЕО: Маж ми е инвалид со мозочен удар, извршителот ни ги зема парите што ни се за лекови

Габриела Димковиќ-Мишевска
Извршителот нема душа, не сака да ни се смилува и покрај тоа што маж ми е инвалид со мозочен удар и пензија од 10.000 денари.
Магазин

Студија: Емоционалниот живот кај младите во земјава на многу ниско ниво

А1он
Емоционалниот живот кај младата популација во нашата земја е на многу ниско ниво, заклучи психологот Ана Поп Ризова повикувајќи се на студијата што е спроведена
Видео Македонија

ВИДЕО: Жителите на Долно Количани во буриња носат вода за пиење од соседните села

Габриела Димковиќ-Мишевска
Жителите на селото Долно Количани, натоварени со буриња и пластични шишиња, одат во соседните села да полнат вода за пиење. Пред неколку месеци полнеле од
Македонија

(ВИДЕО) Жителите на Јака: „Елитната населба“ е целата во кал, во потполн мрак, без јавен превоз

А1он
Седум години по започнувањето на изградбата на населбата Јака, во Илинден, состојбата е непроменета – очајна, а општинската власт не почувствува никаква обврска кон своите
Македонија

„Ѓорче Петров“ донираше за социјално загрозеното семејство од „Долно Лисиче“, од општина Аеродром ниту трага, ниту глас

А1он
Трајче Конески и Моника Антевска од Долно Лисиче заедно со своите две деца, 9-годишниот Бојан и 2 годишната Бојана и понатаму секојдневно водат борба да
Видео Македонија

ВИДЕО: „Јадам леб и шеќер за да има за децата“, четиричлено семејство преживува со 5 илјади месечно

А1он
Трајче Конески и Моника Антевска, невенчани родители на 9-годишниот Бојан и 17-месечната Величе, секојдневно водат борба за егзистенција. На 38-годишниот Трајче пред 5 години му
Видео Македонија

ВИДЕО: Сам и болен преживува во планина, волците му доаѓаат секоја вечер

А1он
На падините на планината Беласица, далеку од цивилизацијата, сам и без каков било контакт со луѓе, преживува 62-годишниот Киро Пасков. Со сериозни здравствени проблеми, веќе