nerabotna nedela

Економија

Занаетчиска комора Скопје: Недела – неработен ден неповолно за одредени занаетчиски дејности

А1он
Од Занаетчиска комора Скопје сметат дека во услови на пандемија и економска криза воведувањето на законско решение за недела како неработен ден воопшто не е
Економија

Серафимовски: Се надевам дека ќе се даде препорака градежништвото да работи и во недела

А1он
Се надевам дека ќе се примени исклучокот во Законот за недела неработен ден со кој министерот може да даде препорака дека градежништвото може да работи
Економија

Од 1 јануари недела неработен ден, 50 отсто повисока дневница за работа во суштинските, 100 отсто во несуштинските дејности

А1он
Од 1 јануари наредната година треба да почне да се применуваат измените на Законот за работни односи кои ја дефинираат недела како неработен ден, откако
Македонија

Собранието изгласа – недела неработен ден од 1 јануари

А1он
Собранието денеска во второ читање ги усвои законските измени за работни односи кои ја дефинираат недела како неработен ден. Тие треба да почнат да се
Економија

Шахпаска: Со 62 гласа „за“ и ниту еден против пратениците го изгласаа законското решение недела да биде ден за неделен одмор

А1он
Со 62 гласа „за“ и ниту еден против пратениците во Собранието го усвоија Законот за изменување и дополнување на Законот за работните односи со кои
Македонија

(ВИДЕО) Кузеска: Недела неработен ден станува реалност за работниците, следува и зголемување на минималната плата

А1он
„Недела да биде неработен ден за работниците и работничките станува реалност. Надлежната Собраниска комисија го усвои Предлог Законот за работни односи и даде зелено светло
Македонија

Шахпаска: Од 1 јануари недела ќе биде ден за неделен одмор, очекувам пратениците да го усвојат законот и на седница

А1он
Законското решение кое предвидува недела да биде ден на неделен одмор ќе почне да се применува од 1 јануари наредната година. Ова со заеднички комисиски
Економија

Германските инвеститори со уредба бараат прецизирање на Предлог-законот за недела неработен ден

А1он
Германските инвеститори во земјава поднеле барање, во Предлог-законот со кој недела би била прогласена за неработен ден да се внесе уредба за прецизно регулирање на