rosoman

Македонија

Потпишан Договор за прекугранична соработка со кој Росоман ќе добие Центар за туризам

А1он
Фондацијата „Тиквешки вински пат” од Кавадарци, општина Росоман и Министерството за локална самоуправа потпишаа Договор за кофинансирање на проектот за прекугранична соработка со Грција, вреден
Македонија

Ѓорѓиевски: Граѓаните живеат во несигурност, СДСМ не нуди подобар живот

А1он
Со денови одиме низ десетици населени места во државата и секаде иста слика, тага, јад и чемер. Граѓаните живеат во несигурност, СДСМ не нуди подобар
Македонија

Се поставуваат автобуски постојки во општина Росоман

А1он
Се спроведуваат градежните работи за поставување на автобуски постојки на територијата на општина Росоман, информираше денеска росоманскиот градоначалник Бранко Јанев. Тој наведе дека проектот е
Македонија

Со пат ќе се поврзат росоманските села Мрзен Ораовец и Камен Дол

А1он
Општина Росоман ќе ја подобрува патната инфаструктура со два проекта одобрени преку Бирото за регионален развој. – Со реализација на првиот проект ќе се подобри
Македонија

Проблеми со водоснабдувањето во Росоманско

А1он
Иако локалната самоуправа минатите години потрошила пари како за водоснабдување на Росоман, така и за населените места, сепак проблемот со водоснабдувањето останува, бидејќи во речиси
Македонија

Росоман најпогодна локација за регионална депонија во вардарски регион

А1он
Росоман е најпогодна за регионална депонија во вардарски регион, ова го покажале направените анализи информира за МИА росоманскиот градоначалник Бранко Јанев. – Уште пред да