nikolovski

Македонија

Повеќето жени-фармери се уште неформално вклучени во земјоделството

А1он
Голем број од жените фармери се неформално вклучени во земјоделскиот сектор или не е регистрирана нивната дејност поради што здравствното и социјалното осигурување не им
Економија

(ВИДЕО) Николовски: Со Програмата за рурален развој до модерно земјоделство, сигурен пласман и подобар живот

А1он
Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска ја презентираше Програмата за рурален развој за 2019 година, која има вкупен буџет од 2,2 милијарди
Економија

Раскинати над 200 договори за земјоделско земјиште поради неплаќање закуп

А1он
Министерството за земјоделство ги интензивира активностите во земјишната политика. Покрај досега реализираните осум огласи за давање во закуп 6.972 хектари државни површини, паралелно работи на
Македонија

Николовски: Работиме на мерки кои ќе дадат позитивни резултати во заштита и зголемувањето на шумскиот фонд

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска присуствуваше на фестивалот „Форест фест“, кој што се одржува во Берово и во Пехчево. Целта на
Економија

Николовски: Ја подобруваме бизнис климата во агро-секторот, 2019 ќе биде година на економијата

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, заедно со директорите на Агенцијата за финансика поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, и на
Економија

Николовски: Со развојни мерки ќе го сопреме падот на бројките во сточарството

А1он
Сточарството изминативе години беше запоставено и затоа овој период сме насочени кон креирање на нови мерки и политики за развој на оваа земјоделска гранка, порача
Економија

Николовски: Годинава во законскиот рок исплатени се 95 отсто од субвенциите

А1он
Оваа година за разлика од претходните во законскиот рок се исплатени 95 отсто од субвенциите, изјави министерот за земјоделство, шумарство и водостопансто Љупчо Николовски денеска
Економија

(ВИДЕО) Николовски: Склучени 8 договори за земјиштето од агрокомбинатот Џумајлија, за површина од околу 714 хектари

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги потпиша договорите за огласите за државно земјоделско земјиште до и над 3 хектари во Светиниколскиот регион. За земјиштето