ucenici

Македонија

Од понеделник неформална едукација за учениците и децата на претшколска возраст на МРТВ

А1он
Основците и децата на претшколска возраст од понеделник ќе имаат можност да следат едукативни содржини на трите канали на националниот телевизиски сервис МРТВ, изведени од
Македонија

Алијанса за Албанците: Основците седум години чекаат училиште во Мала Речица

А1он
Алијансата за Албанците од тетовска Мала Речица бара одговор зошто досега не е исполнето ветувањето за изградба на основно училиште во ова населено место. Тие
Македонија

Над 640 првачиња оваа учебна година во гостиварските училишта

А1он
Гостиварската локална самоуправа ги приврши подготовките за почетокот на претстојната учебна година. Постапките околу набавките за огрев и превоз се завршени, а се очекува и
Магазин

Средношколците најмногу читаат авантуристички книги и научна фантастика

А1он
Средношколците во државава купуваат книги во печатена форма. Најмногу читаат авантуристички книги и научна фантастика на македонски, а потоа на англиски, албански, српски и на
Македонија

ОУ „Александар Македонски“ победник на ученичка квизотека

А1он
Учениците од ОУ „Александар Македонски“ се победници на традиционалната ученичка квизотека од општи знаења за сите основни училишта од Скопје и околината, во организација на
Македонија

СДСМ: Спиро Ристовски да објасни како родителите со плата помала од 10.000 денари да обезбедат 9.000 по ученик?

А1он
Залудно ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски и министерот-лажго Спиро Ристовски се фалат дека вовеле „концепт на бесплатно образование“, кога трошоците за почеток на учебната година за