jeton shakiri

Македонија

Николовски и Шаќири: Со новиот Електронски систем за поднесување и следење на пријави до брзи услуги за граѓаните и превенција од корупција

А1он
Денеска, заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски и министерот за информатичко општество и администрација,
Македонија

Шаќири: Сајбер безбедноста е важен фактор во процесот на дигитализација

А1он
По добивањето коментари и сугестии од дебатата за Националната стратегија за ИКТ, се подготвува информацијата за следната владина седница, најави денеска министерот за информатичко општество
Македонија

Шаќири „максимално ќе го поддржи“ отворањето посебни сектори за примена на јазиците во сите институции

А1он
„Ја користам оваа прилика да им честитам на сите вработени кои присуствуваа на оваа важна обука, која е многу неопходна за нивниот професионален развој“, рече
Македонија

Шаќири: Државната администрација е многу поразновидна од Охридскиот договор наваму

А1он
„Новиот дух што дојде во Република Северна Македонија по Охридскиот рамковен договор значително влијаеше на поделбата на моќта и етничката застапеност во рамки на државата.
Македонија

ВИДЕО: Министерот Шаќири го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година, осврнувајќи се на тековните и идните проекти во