ucebnici

Македонија

Учебникот по Историја ќе доцни оти нема кој да го рецензира, а дури вчера заврши доставата на другите учебници за оваа година

Орце Костов
Заклучно со вчера, дистрибуирани се сите учебници до училиштата, но петтоодделенците нема да го добијат наскоро учебникот по „Историја и Општество“ затоа што се уште
Македонија

МОН: Учебници за шесто одделение ќе се испорачуваат и викендов

Орце Костов
Учебниците за шесто одделение што се веќе одобрени од Националната комисија за учебници и имаат добиено ЦИП запис, веќе се печатат и испорачуваат до училиштата.
Македонија

Шаќири: Учебниците за шесто ќе се достават од петок, но ако има потреба ќе се работи и викендов

Орце Костов
Министерот за образование и наука Јетон Шаќири изјави дека од денеска почнала доставата на учебниците за шесто одделение. До крајот на неделата, како што посочи,
Македонија

Шаќири: Секој учебник ќе биде доставен во училиште до крајот на септември

Орце Костов
Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири е убеден дека учебниците ќе бидат доставени до секое училиште до крајот на септември. – Економскиот оператор секојдневно
Македонија

Државата издвои 16 милиони евра за учебници, а некои од нив ќе стигнат за Нова Година

Орце Костов
Министерството за образование и наука склучи договори во вредност од 16 милиони евра за новите учебници за оваа и за следната училишна година, но учениците
Македонија

МОН: Најголемите критичари денес во минатото најмногу доцнеа со набавките на учебници

А1он
Политичките субјекти кои денеска најмногу критикуваат дека се доцни со набавката и испораката на учебниците за основците и средношколците, всушност најмногу ги кочеа овие процеси
Македонија

МОН: Изработката на учебници е комплексен процес што зависи од повеќе фактори

А1он
Министерството за образование и наука, укажува дека согласно законските и подзаконските акти навремено се започнати и извршувани активностите за изработка на учебниците, усогласени со важечката
Македонија

Шаќири: Најголем дел од учебниците се веќе испорачани, ќе има и нови мерки за безбедност во училиштата

Орце Костов
На први септемрви, односно утре ќе стартува новата учебна година а истата ќе трае до 17 јуни и учениците за првпат ќе имаат пролетен распуст,
Македонија

Шестоодделенците ќе учат од прирачници, другите учебници се испечатени и се испорачуваат информираше МОН

Орце Костов
Испечатени се сите учебници кои досега се одобрени за користење од страна на Националната комисија за учебници и интензивирана е испораката до училиштата, соопшти Министерството
Македонија

МОН: Учебниците се испечатени и ќе пристигнат до 1 септември, а привремените материјали ќе си ги печатат училиштата

Орце Костов
За време на летниот период годинава Министерството за образование и наука успеа сите одобрени учебници да ги испечати и до 1 септември тие ќе бидат