veleska gimnazija

Македонија

Советот против албанска паралелка во велешката гимназија: Шаќири може да му ги одземе ингеренциите

Орце Костов
Советот на општина Велес гласаше против одлуката на Министерството за образование за формирање на две дополнителни паралелки во гимназијата „Кочо Рацин“, по една на македонски
Македонија

Шаќири наредил да се примат и најслабите ученици во велешката гимназија: “Им се извинуваме на децата со одличен успех кои ги одбивме“

Орце Костов
Сите наставници од наставниочкиот совет во велешката гимназија „Кочо Рацин“ денеска го искажаа револтот по добиената наредба од министерот Јетон Шаќири да ги примат сите