opstina veles

Македонија

Советот против албанска паралелка во велешката гимназија: Шаќири може да му ги одземе ингеренциите

Орце Костов
Советот на општина Велес гласаше против одлуката на Министерството за образование за формирање на две дополнителни паралелки во гимназијата „Кочо Рацин“, по една на македонски
Македонија

Општина Велес нема да ги урива дивоградбите на Бабуна, ќе спречува да никнуваат нови

Орце Костов
Една недела откако „А1он“ ја објави сторијата за „ Дива населба во долината на Бабуна : Гето од дивоградби кое ниту може да се урне,
Истражувања Македонија

Дива населба во долината на Бабуна : Гето од дивоградби кое ниту може да се урне, ниту може да се легализира

Орце Костов
„Забрането е да поминеш преку дворот, ова е приватен имот“, вели еден од жителите на дивата населба во долниот тек на реката Бабуна за „својот“