legalizacija

Македонија

(ВИДЕО) Цело село во црвена зона поради еден објект: Жители на Горно Врановци не можат да си ги легализираат куќите повеќе од една деценија

Орце Костов
Сопственици на околу 50 нови куќи во Горно Врановци, општина Чашка повеќе од една деценија не можат да си ги легализираат своите домови. За разлика
Истражувања Македонија

Дива населба во долината на Бабуна : Гето од дивоградби кое ниту може да се урне, ниту може да се легализира

Орце Костов
„Забрането е да поминеш преку дворот, ова е приватен имот“, вели еден од жителите на дивата населба во долниот тек на реката Бабуна за „својот“
Македонија

ВИДЕО: Беџети кривично да одговара за платформите на Матка, предложи Антикорупциската

Кристијан Ландов
Градоначалникот на Општина Сарај Блерим Беџети кривично да одговара поради непостапување по барањата за легализација на дивите платформи на Матка, а Владата да ги одземе
Македонија

Дивата платформа на Матка постизборно доби ограда

Маја Илиевска-Пачемска
Постизборно се доградува дивата платформа на Матка во првиот залив по браната, додека од Општина Сарај сè уште се чека одговор на барањето за нејзина
Регион

Независни хрватски селани бараат легализација на канабисот

А1он
Независните хрватски селани (НХС) ја повикаа Владата во Загреб да размисли за донесување закон за легализација на канабисот во медицински и рекреативни цели затоа што,
Македонија

Владата ќе овозможи откуп по едно евро и на земјиштето под легализирани објекти кое не е опфатено со ДУП

А1он
Граѓаните кои имаат нелегализирано земјиште под нивните легализирани куќи да можат да го откупат по едно евро за метар квадратен без притоа да е донесен
Македонија

Барања за приватизација на дворни места ќе се примаат и во текот на викендот

А1он
Поради големиот интерес за приватизација на дворните места и за да се излезе во пресрет на граѓаните подрачните единици на Управата за имотно правни работи